به گزارش سفیردنا؛ شهر سی سخت یا همان همسایه دیواربهدیوار قلههای دنا چند سالی است که قطب گلخانههای محصولات کشاورزی شده که همین امر باعث شده که اقتصاد این شهر در حال شکوفا شدن باشد.
بعد از چند دهه بارش ضعیف برفهای سنگین و با توجه به زمستان سرد اروپا و دامنه این سرما به سرزمینهای خاورمیانه ازجمله ایران شاهد بارش برفهای سنگین و کمینه هوای ۱۰- درجه در دنا بودهایم که همین موضوع باعث یخزدگی بسیاری از محصولات کشاورزی و حتی مشکلات عدیده با گلخانه دالان شده است.
شهرهای شمالی و شرقی سرزمین چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد دارای اقلیمی سردسیر بوده که در پاییز و زمستان بیشترین میزان بارشها از قبیل باران و برف رادارند.
سرما گلخانههای سرزمین دنا را منجمد کرد
هرچند دو شهرستان بویراحمد و دنا در دو دهه اخیر خشکسالیهای پیدرپی بهواسطه شرایط اقلیمی داشتهاند، اما غافلگیری برف جدید باعث شده که بسیاری از کشاورزان و حتی مسئولان دچار مشکلاتی زیادی شوند.
یکی از مشکلاتی که امروز دامن سرمایهگذاران در زمینهٔ گلخانههای محصولات کشاورزی در سرزمین دنا را گرفته است،منجمد شدن دنا و بارش برفهای سنگین در چند روز اخیر بوده که باعث شده صدمات زیادی به این سرمایهگذاران و کارگران آنها وارد شود.
هرچند که مسئولان در چند هفته اخیر اخطارهای ضعیفی را درزمینهٔ بارشهای باران و برف در سرزمینهای کوهستانی بویراحمد و دنا داده بودند وبه زعم خودشان این بارشها را کم بارش پیشبینی کرده بودند،اما بارشهای سنگین برف در دو شهر یاسوج و سی سخت غافلگیری مسئولان را به همراه داشت.
بیبرقی گلخانهها تا نبود گازوئیل برای زنده نگهداشتن محصولات
طبق شواهد و صحبت چند تن از سرمایهگذاران گلخانههای شهر سی سخت این گلخانهها در چند اخیر در محاصره برف بودهاند که نبود برق و نبود گازوئیل سهیمه ای به آنها صدمات زیادی وارد کرده که در این زمینه کمکاری جهاد کشاورزی بهعنوان متولی و نهاد خدمات رسان در این زمینه بسیار تأثیرگذار بوده است.
به گفته این سرمایه گذاران در حال حاضر 1000فرصت شغلی بواسطه این گلخانه ها ایجاد شده که با نابودی و حتی به تعطیلی کشیده شدن این گلخانه ها این فرصت شغلی از بین خواهد رفت.
باید به این نکته هم اشاره کرد که با از بین رفتن بخش قابل توجهی از محصول در فصل زمستان تأمین نیاز بازار مصرف در شهرهای بزرگ نیز مختل میشود و محصولی برای عرضه به بازار وجود ندارد و نگرانیها در خصوص افزایش قیمت محصولات جالیزی در روزهای آینده نیز بیشتر شده است.
هرچند در زلزله سال 99 شهر سی سخت صدمات زیادی به این گلخانه ها وارد شد و در زمینه آب آنها مشکلات زیادی به وجود آمد، اما با پای کارآمدن سپاه و بسیج در این زمینه، این گلخانه ها توانستند به کار تولیدی خود ادامه دهند و از گزند زلزله در امان بمانند.
این پایگاه خبری منتظر جواب مسئولان جهاد کشاورزی استان و شهرستان دنا در این زمینه خواهد بود.
انتهای پیام/
سفیردنا نظرات بی ارتباط با خبر و نظراتی که حاوی توهین یا افترا است را منتشر نمیکند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید.
نظرات کاربران