کدخبر: ۱۷۵۹۹۱
۱۱ شهریور ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۱۸
چاپ

در گفتگو با رئیس شرکت امور آب شهرستان دنا مطرح شد؛

کشت نوین زعفران جایگزین کشاورزی سنتی در شهرستان دنا/از لحاظ کمبود آب به مرحله بحران نرسیده ایم

ظهیرنژاد به لزوم توجه کشاورزان به کشت های نوین اشاره کرد و گفت: کشت زعفران که در شهرستان دنا بازدهی خوبی داشته است، بسیار مقرون به صرفه بوده و با نیاز آبی بسیار کم می تواند جایگزین خوبی برای محصولات کشاوزی پر آب باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سفیردنا؛ رئیس شرکت امور آب شهرستان دنا در خصوص وضعیت آبی این شهرستان به سفیردنا گفت: خوشبختانه تا کنون از لحاظ وجود آب به مرحله بحران نرسیده ایم و در بخش کشاورزی در برخی از روستاهای پایین دست مثل روستای کریک به دلیل مشکلات محلی، نوساناتی در تامین آب کشاورزی داشتنه اند که با هماهنگی بخشداری و طی جلسات مختلف با اهالی و ریش سفیدان، مرتفع شد.

 

محسن ظهیرنژاد افزود: به توجه به اینکه درآمد اکثر مردم شهرستان از طریق کشاورزی است در خصوص فرهنگ سازی و اطلاع رسانی، جلسات و نشست هایی با حوزه های  بهره بردار در تمام سطح برگزار شده است و اطلاعتی مفیدی در اختیار آنها قرار گرفته و کشت های نوین و  مقرون بصرفه که نیاز کمتری به آب دارند به آنها معرفی شده است.

 

 

وی به تاثیر همکاری رسانه ها در فرهنگ سازی و معرفی کشت های مدرن اشاره کرد و گفت: جوامع هدف و بهره بردار ما، نخبگان سطح شهرستان، کشاورزان برتر، حوزه بانوان، طلاب و روحانیون، دانشگاهیان و مدارس بوده که جلسات فراوانی در خصوص فرهنگ سازی با آنها برگزار شده است.

 

 

رئیس شرکت امور آب شهرستان دنا گفت: در خصوص مدیریت منابع آب، شرکت امور آب شهرستان و سایر دستگاه های مرتبط از قبیل منابع طبیعی و آبخیزداری و جهاد کشاورزی در زمینه اجرای سیستم های نوین آبیار و تحت فشار، ترمیم و بهسازی جداول و لوله گذاری جهت انتقال آب، همکاری لازم را داشته اند و با وجود کمبود اعتبار، این موارد را در دستور کار قرار داده اند.

 

 

وی مصرف بهینه آبهای سطحی و زیر زمینی را مستلزم مشارکت مردم در عبور از بحران آب عنوان کرد و افزود: شرکت مدیریت منابع آب در قالب طرح های مختلف آموزشی به دنبال فرهنگ سازی و بهینه سازی مصرف آب است.

 

 

رئیس شرکت امور آب شهرستان دنا برگزاری نشست هایی با ریش سفیدان برای مدیریت منابع آب و نشست با ائمه جمعه شهرستان را از برنامه های شرکت امور آب دنا عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: باید با مشارکت همگان و بهره برداری صحیح از منابع آب تنش آبی موجود در منطقه را پشت سر گذاشت.

 

 

ظهیرنژاد به لزوم توجه کشاورزان به کشت های نوین اشاره کرد و گفت: کشت زعفران که در شهرستان دنا بازدهی خوبی داشته است، بسیار مقرون به صرفه بوده و با نیاز آبی بسیار کم می تواند جایگزین خوبی برای محصولات کشاوزی پر آب باشد.

 

 

وی افزود: بسیاری از کشاورزان در خصوص باغات میوه، سیستم آبیاری قطره ای را اجرا نکرده اند و به صورت سنتی درختان را آبیاری می کنند که این موضوع مصرف آب را بسیار بالا برده و نیاز است با استفاده از تسهیلات سازمان جهاد کشاورزی اقدام به اجرای سیستم آبیاری قطره ای کنند و در این خصوص اهتمام ورزند.

 

 

رئیس شرکت امور آب شهرستان دنا در پایان گفت: با توجه به شرح وظایف شرکت آب منطقه ای و مدیریت آب، هر کجا که نیاز به حفر چاه یا تخصیص جدید از چشمه یا رودخانه در قالب آب شرب، احساس شود، آمادگی هرگونه همکاری و مساعدت با همکاران خود در مجموعه آب و فاضلاب شهری و روستایی را داریم.

 

انتهای پیام/د

 

 

آخرین اخبار