سفیر دنا :یادداشت زیر مربوط به یکی از مخاطبین سفیر دنا است که به این پایگاه خبری ارسال شده است و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. شما می توانید با ارسال یادداشت خود از طریق ارتباط با ما این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
نخبگان و دلسوزان شهر سی سخت و دیگر مناطق و روستاهای بخش مرکزی شهرستان دنا در دهه اخیر، توجه ویژه ای را به موضوعات عمران شهری و روستایی و سرمایه گذاری های اقتصادی در حوزه های صنعت، کشاورزی و گردشگری داشته اند.
اما متأسفانه آنچه در این سالها از آن غفلت شده، افزایش نیروهای غیر بومی و مدیران پروازی در ادارات این شهر بوده است. مدیران پروازی معمولاً لقب مدیرانی است که پست و مقامشان جایی است و خانه و زندگیشان جای دیگر .
از جمله موارد و مشکلات مدیران پروازی میتوان به استفاده از خودروهای دولتی و مصرف روزانه سوخت و مستهلک کردن آن، تفویض اختیارات غیرقانونی به زیردستان برای حل و فصل امور در غیاب مدیران، کوفتگی ناشی از رفتوآمد رانندگی و اثربخشی منفی در روند کیفی و کاری گردانندگان اشاره کرد.
مدیری که حاضر نباشد همراه خانواده خود در عمق مشکلات شهرستان و دغدغههای دیگر همکارانش زندگی کند، چگونه می تواند مشکلات این شهرستان را درک کند، حال آنکه همکارانش نیز پروازی باشند، خود بحث دیگری است.
مدیران پروازی دائماً به فکر تردد و زمانبندی برای دیدار با خانواده هستند و این یعنی خلاف خط مشی مدیریت اسلامی، کسی که پست مدیریت را در هر زمان و هر مکانی قبول میکند، قطعاً باید اولویت اول و اصلی خود را کار اداری بداند، چون آن مدیر برای یک شهرستان در حوزه کاری خود تصمیم میگیرد و در آن جایگاه مأمور اجرای دستورات مافوق خود در استان است که غیر از این جفا در حق مردم است.
مدیری که از مغازهها و نانوایی های محل کارش خرید نکند، از خدمات آن محل بهره نگیرد، فرزندش در مدارس محل کار تحصیل نکند، از کجا درد این مردم را میفهمد و از کجا میداند مردم با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنند. واگذاری پستهای مدیریتی به مدیران غیربومی خلاف نیست، چه بسا برخی از این مدیران بیشتر و بهتر از مدیران بومی برای این شهرستان دل میسوزانند اما عدم اسکان خانواده آن شخص در محل خدمت مانع از گذاشتن تمام نیروی فرد برای حل مسائل و مشکلات حوزه کاری یک مدیر است.
صاحبنظران علم مدیریت، پدیده مدیران پروازی را پدیدهای زشت، ناعادلانه، غیرقانونی و فسادآور دانسته و بر ضرورت حذف این پدیده ناعادلانه و زشت تاکید دارند. پیشرفت و توسعه ،نیاز به انسجام و نیروهای کارآمد و مسئولیتپذیر دارد، در صورتی که از نیروهای بومی شهر برای مدیریت ادارات استفاده شود، از بار مشکلات کاسته شده و خدمترسانی به مردم تسهیل میشود.
نکته جالب تر اینکه برخی مدیران پروازی هزینه های رفت و آمد خود را از محل اعتبارات دستگاه پرداخت می کنند و اگر همین هزینه های رفت و آمد از حساب شخصی آنها کسر شود ، دیگر شاهد اتفاقات این چنینی نخواهیم بود . البته باید کارمندان پروازی را نیز به این مسئله اضافه کنیم که در سطح ادارات سی سخت کارمندان بسیاری از شهرستان های همجوارند. در حالی که بسیاری از جوانان تحصیل کرده و نیروهای متخصص این شهر بیکارند، عده ای سفارش شده و یا با پسوند خانوادگی خاص از شهرها و شهرستانهای اطراف، ظرفیتهای انسانی و فضای ادارات سی سخت را اشغال کرده اند.
گویا علاوه بر سفارشی بودن، پسوندها نیز، معیار بسیار دقیق و مهمی برای استخدام افراد در این شهر محسوب می شوند! تبعیض ها در اشتغال جوانان بومی و ساکن شهر سی سخت همیشه یکی از دغدغه های شهروندان بوده و هست.
موضوعی که با گذر زمان و در غفلت صاحب منصبان و شورای اسلامی این شهر، می رود تا روند خدمت رسانی به شهروندان و توسعه شهر را با بحران اجتماعی و اقتصادی دیگری مواجه کند.
تورم نیروهای غیر بومی در ادارات،تنها به رشد بیکاری افراد بومی و مهاجرت آنها منجر نمی شود، اگر به ادارات شهر مراجعه کنیم، کارمندان غریبه ای را می بینیم که در پست های اجرایی حساس به جای مردم شهر برنامه ریزی و تصمیم گیری می کنند. عملکرد نامناسب و سهل انگاری های عمدی و سهوی برخی از این مهمانان ناخوانده ، چالش های بسیاری را در مسیر توسعه فرهنگی و عمرانی شهر به وجود آورده است. اگرچه در قوانین و سیاستهای استخدامی کشور، اولویت اشتغال در هر شهری، با مردم بومی همان شهر است، اما آن چیزی که در این شهر اتفاق می افتد با هیچ کدام از این سیاست ها همخوانی ندارد.
بارها در سالهای گذشته مشاهده کردیم که با تغییر مدیران عالی، بدون هیچ مانعی، استخدام های جدیدی با حضور نیروهای سفارشی از شهرها و شهرستانهای دیگر انجام شده است.مشکل بزرگ دیروز و امروز شهر ، زیاده خواهی و سهم خواهی بعضی از مسئولان عالی شهرستان و استان است که آگاهانه و ناآگاهانه، با برخوردهای غیر منطقی و بدون شنیدن حرف های مردم و دلسوزان ، اقدام به واردات نیرو به این شهر می کنند که طی دهه گذشته شاهد بیشترین ورود نیروهای توصیه شده از این مسئولان بوده ایم.
شهر سی سخت بیشترین لطمه را از همین افراد وارداتی خورده است . نیروهایی که خط مشی و راهبردی در جهت اداره مطلوب و سازندگی این شهر از خود نشان نداده اند و ناکارآمدی بسیاری از آنها برای همشهریان به اثبات رسیده است. اگر یک جوان سی سختی خوش اقبال باشد! و اطلاع یابد که اداره ای جذب نیرو دارد و بخواهد مراحل استخدامی خود را طی کند، در این مسیر با انواع کارشکنی ، بی احترامی و حاشیه سازی ها مواجه می شود، ولی در سالهای مذکور و در سکوت مطلق خبری، صدها جوان غیر بومی، تنها با اشاره ها و یا فشارهای آقایان خاص، وارد ادارات این شهر شده اند.
در طی این سالیان برخی از این کارمندان غیر بومی ، حتی از به کارگیری افراد بومی توسط ادارات شهر جلوگیری کرده و با انواع ترفندها و همچنین شایعه پراکنی در فضاهای اداری و مجازی، اجازه نداده اند جوانان تحصیل کرده ای که در شهر متولد و بزرگ شده و درس خوانده اند، جذب کار در ادارات این شهر شوند.
متأسفانه باید گفت که هستند کسانی که بدون آگاهی از شرایط موجود، با دست خود و یا به عبارتی با حمایت های غیر منصفانه، آب را در آسیاب دیگران می ریزند. عده ای هم به هر قیمتی که شده برای حفظ منافع شخصی خود مانع حضور مدیران بومی در شهر می شوند و برخی از مدیران غیر بومی نیز با حفظ منافع این افراد خاص ، بر مسندی که شاید در خواب هم نمی دیدند تکیه میزنند .
حقیقت بسیار ناگواری که طی سالهای اخیر مشهود بود، به کارگیری افرادی جوان، تازه کار و نا آشنا با منطقه، در رأس ادارات مهم این شهر است که این اشخاص هیچ گاه کار مفیدی انجام ندادند و در واقع فقط اوقات فراغت خود را ، همراه دیگر مدیران غیر بومی گذراندند، ظرفیت ها، پتانسیل ها و منافع عموم شهروندان را نادیده گرفتند و با تصمیم گیری های بسیار غلط و اقدامات نابجا، ساختارهای فنی، اقتصادی و فرهنگی شهر را ویران کرده و به توسعه شهر و سایر مناطق بخش مرکزی شهرستان، صدمات جبران ناپذیری وارد کردند.
مسئله عدم توجّه به نیروهای بومی و استفاده از مدیران غیر بومی در مدیریت های شهر از مسائل و مشکلاتی است که سالیان طولانی شهر ما با آن دست و پنجه نرم می کند و این کم توجّهی به استفاده از نیروهای بومی در پست های کلیدی، باعث شده تا تربیت نیروی کارآمد و متخصّص بومی از طرف مدیران غیر بومی کمتر مورد توجّه قرار گیرد و از سویی حضور مدیران کم تجربه و بی تخصّص غیربومی در این شهر موجب شده شهر سی سخت ، به سکوی پرش و ترقّی غیر بومیهای کم تجربه و غیر متخصّص تبدیل گردد .
برخی از مردم این شهر حداقل کارکرد های مدیران و کارمندان غیر بومی ادارات را تحسین می کنند و در برابر عملکرد ضعیف این نوع مدیران و کارکنان عکس العملی نشان نمی دهند، ولی اگر نیروهای بومی حداکثر توان خود را هم در اداره امور به کار گیرند، بعضی از وبلاگ ها و مردم بومی شهر ایرادات جزئی آنها را بزرگ نمایی کرده و آب در آسیاب بیگانه ها می ریزند، که این نوع برخورد های همشهریان نیز منصفانه نیست .
متأسفانه برخی مدیران غیر بومی که جایگزین مدیران بومی می شوند، برای شأن و مردم احترامی قائل نیستند و با وعده های توخالی و کاغذی به عموم شهروندان و حمایت خواص، همچنان به مدیریت خود ادامه می دهند.
اگر چه این واقعیت های تلخ، دل های زیادی از خانواده های بومی و ساکن این شهر مظلوم را که در بدترین شرایط و فقدان امکانات رفاهی زندگی کرده اند، به درد آورده و فرزندان عزیزشان را راهی دیار غربت کرده است، اما با متانت و حیایی که از این مردم سراغ داریم و این روزها این صفات خوب انسانی به نقطه ضعف همشهریان و عامل سوء استفاده مدیران غیر بومی تبدیل شده، باز هم این فرهنگ غنی سی سخت است که ...
به هر حال باید پذیرفت که این واقعیت ها، انگیزه جوانان این شهر را به ماندن در زادگاه و خدمت کردن به همشهریان خود، به شدت کاهش داده است، جوانان سی سخت نیازمند حمایت و توجه بیشتر مسئولان ارشد نظام و دولت هستند . باید قدر این جوانان را بدانیم. فرزندان این دیار مذهبی ، علیرغم محدودیت های موجود ، بی توجهی مسئولان به نیازهای آنها و کمبود امکانات شهری، همواره در فعالیت های مختلف مذهبی، فرهنگی، ورزشی و هنری به مراتب بالاتر و موفق تر از جوانان شهرهای مجاور ظاهر شده اند.
باید اشتغال جوانان بومی با جدیت پیگیری شود. چرا از شهرها و شهرستانهای دیگر افرادی را می آورند و در ادارات استخدام می کنند!؟ در صورتی که در این شهر افراد متخصص و با تجربه ای وجود دارند که بر اوضاع اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی منطقه اشراف کامل داشته و می توانند در سازندگی شهرنقش مؤثرتری را ایفا کنند.
از منافع نیروهای بومی این است که به محیط کارشان آشنایی کامل دارند، دلسوز مردم هستند و از توانایی هایشان، نفوذ کلام و نفوذ قدرتشان در جهت منافع عموم استفاده میکنند. یک نوع غرور ملی و منطقهای نیز باعث میشود زمان بیشتری کار کنند و در نهایت کارآیی و اثربخشی بالاتری داشته باشند یعنی سعی میکنند اگر یک ریال هزینه میشود در حد آن یک ریال نفعی داشته باشند .
می بایست تشکیل کارگروه های مردمی، توسط سی سخت دوستان واقعی و مذاکرات با مقامات کشوری و استانی در حوزه های مختلف استخدامی در الویت قرار گیرد و از استاندار و علی الخصوص فرماندار جدید که انصافاً در اندک زمان حضورشان اقدامات خوبی را از ایشان مشاهده کرده ایم، خواست به این حوزه ها توجه ویژه ای داشته باشند. امروز مردم، نخبگان و حتی فعالان اقتصادی و اصناف امیدوار هستند که مسئولان دولت تدبیر و امید، نیم نگاهی به جوانان تحصیل کرده و بیکار در این شهر داشته باشند تا بلکه حقوق پایمال شده این جوانان جبران و از ظرفیتهای بومی در ادارات این شهر استفاده شود و کسانی که با توصیه و سفارش از دیگر شهرها و شهرستان ها، خواسته و یا ناخواسته، وارد ادارات این شهر شده اند، رهسپار دیار خود شوند.
انتهای پیام/
سفیردنا نظرات بی ارتباط با خبر و نظراتی که حاوی توهین یا افترا است را منتشر نمیکند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید.
نظرات کاربران